Robbanóanyaggal megrakott autó a szaúdi fővárosban

Robbanóanyaggal megrakott autóról szereztek tudomást a szaúdi hatóságok, s emiatt terrortámadás elkövetésének veszélyére figyelmeztették pénteken a főváros, Rijád lakóit.

A szaúdi belügyminisztérium lehetséges autóbombás merényletre figyelmezteti Rijád lakóit. A belügyminisztérium szerint biztos forrásból értesültek, hogy a terroristák egy robbanóanyaggal preparált gépkocsival újabb merényletre készülnek a szaúdi fővárosban. A keresett gépkocsi egy bordó színű GMC Suburban típusú terepjáró, amelyet utoljára a főváros keleti részén fedeztek fel. Ismeretes a gépkocsi rendszáma is. A hatóságok ingyen hívható telefonvonalat rendeztek be, amelyen a terepjáróról lehet információkat közölni.

Az autó egy körözött vallási szélsőséges nevén van. A Szaúd-Arábiában tavaly decemberben közzétett listán szerepelő huszonhat legkeresettebb fanatikus közül eddig csak hármat sikerült kézre keríteni.

Szaúd-Arábiában a hatalmon lévők jó ideje harcot folytatnak az al-Kaida nemzetközi terrorista hálózatot támogató muzulmán szélsőségesekkel. Tavaly mintegy ötven ember életét oltották ki öngyilkos merényletek Rijádban.

[origo] MTI