Elfogták a calabriai maffiavezért

Tizenkét éve bujkáló maffiavezért fogott el az olasz rendőrség. A Calabria központjában rejtőzködő 45 éves Orazio De Stefano nem tanúsított ellenállást. Az olasz rendőrség az öt legkeresettebb és legveszélyesebb maffiavezér között tartotta számon a férfit.

A calabriai maffia egyik legkeresettebb vezérét fogta el az olasz rendőrség: az 1988 óta körözött Orazio De Stefanót Reggio Calabria központjában, egy luxuslakosztályban tartóztatták le vasárnapra virradóra.

A Parco Caserta villanegyedben elfogott 45 éves maffiózó nem tanúsított ellenállást a rajtaütés során: fegyvert sem találtak búvóhelyén, ahol csak a körözött bűnöző tartózkodott. Orazio az 1985-ben meggyilkolt Paolo bátyjától vette át a családi klán vezetését. A gyilkosság nyomán megindult gengszterháború hat évig, 1991-ig tartott, s több száz ember életébe került, többek között Orazio két másik fivére, Giorgio és Giovanni is meghalt az alvilági belviszályban.

Az olasz rendőrség az öt legkeresettebb és legveszélyesebb maffiavezér között tartotta számon Orazio De Stefanót, aki - Reggio Calabria rendőrkapitánya, Vincenzo Speranza szerint - bujkálása során szinte zavartalanul irányította klánját.

Orazio De Stefanót alig néhány nappal azt követően fogták el, hogy a szerdán rendőrkézre került egy másik calabriai maffiavezér, a 70 esztendős Giuseppe Morabito, aki egy hegyvidéki házban bujkált Reggio Calabria közelében. Morabitót "csak" 12 éve körözték bűnszövetkezet működtetése és kábítószer-kereskedelem miatt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK