Kétezer rendőrt és katonát vezényelnek Kelet-Szlovákiába, hogy megakadályozzák a romákat abban, hogy a szociális támogatások megvonása miatt boltokat fosszanak ki. Mikulas Dzurinda szlovák kormányfő kedd estére rendkívüli kormányülést hívott össze, amely szentesítette a rendfenntartó erők bevetését.

Másfélezer rendőrt és félezernél több katonát vezényelnek keddről szerdára virradó éjszaka Szlovákia azon - zömmel keleti - területeire, ahol a szociális támogatásaikban megrövidített romák éhségre hivatkozva napok óta élelmiszerboltokat fosztogatnak.

A zavargásoknak minősülő hétfő esti tőketerebesi fejleményekre reagálva kedden este rendkívüli tanácskozásra ült össze a Mikulás Dzurinda vezette négypárti kormány, de Vladimír Palko belügyminiszter már ezt megelőzően jelezte: a kabinetülés egyetlen napirendi pontja, hogy szentesítse a rendfenntartó erők, köztük katonák átirányását is az érintett területekre.

Palko közlése szerint az eperjesi (Presov), kassai (Kosice), és részben a besztercebányai (Banská Bystrica) kerület településeire 2097 rendőrt és katonát vezényelnek az ország más, e tekintetben nem veszélyeztetett nyugati térségéből.