Életét vesztette Borisz Trajkovszki macedón államfő, miután lezuhant az őt szállító repülőgép csütörtökön Bosznia fölött. Az elnök néhány munkatársával Mostarba tartott egy konferenciára. Az SRNA bosznia-hercegovinai hírügynökség jelentése szerint a gépen utazók közül senki sem élte túl a szerencsétlenséget. A volt macedón külügyminiszter, Kole Casule a Kanal 77 rádiónak azt nyilatkozta: a macedón elnök gépe rossz állapotban volt, és már régóta kértek pénzt egy új repülőre, hiába.

Repülőgép-szerencsétlenség áldozata lett Borisz Trajkovszki macedón elnök. A 47 éves államfő gépe a boszniai Mostar felé tartott egy konferenciára. Macedón kormányforrásból származó értesülés szerint a gép fedélzetén összesen 9 ember tartózkodott, és senki sem élte túl a szerencsétlenséget. Egyelőre nem tudni, hogy a balesetet mi okozta, feltehetőleg a ködös, esős idő miatt következett be a tragédia.
Az elnök gépe a horvátországi Dubrovniktól keletre, a hegyekben található Stolac közelében zuhant le. A légiforgalmi irányítók a bosnyák határ közelében veszítették el a kapcsolatot az elnököt és kíséretét szállító kormánygéppel. A boszniai rendőrség Mostartól 50 kilométernyire délre találta meg a repülőgép roncsait.

"Reggel 9 óra körül tűnt el a radarról az elnök gépe" - mondta a bosznia-hercegovinai belügyminiszter szóvivője. Az időjárási körülmények nagyon rosszak voltak, esett az eső, és erős köd volt - tette hozzá. A rossz idő miatt mondta le útját Albánia miniszterelnöke, aki szintén hivatalos lett volna a konferenciára.

Kole Casule (VMRO-DPMNE) volt macedón külügyminiszter a Kanal 77 rádiónak azt nyilatkozta: a macedón elnök gépe nagy rossz állapotban volt, és már régóta kértek pénzt új gépre, hiába. Casule szerint 1970-ben gyártották a gépet, amelyet használtan vásároltak meg a kormány számára.

Vizsgálóbizottságot hozott létre a boszniai polgári légi irányítás a repülőszerencsétlenség okainak felderítésére. A bizottság megalakítását a légi irányítás közleményben jelentette be, a légi közlekedésre vonatkozó nemzetközi szabályokkal indokolva a testület felállítását.

Trajkovszki pártjának, a Belső Macedón Forradalmi Szervezet - Macedón Nemzeti Egység Demokratikus Pártjának (VMRO-DPMNE) szóvivője Szkopjéban beszámolt az elnök haláláról.

A macedón miniszterelnök, Branko Crvenkovszki dublini megbeszélésen tartózkodott, amikor a halálhírt kapta. A miniszterelnök azonnal visszautazik Macedóniába.

Dragan Covic, a boszniai kollektív államelnökség soros elnöke közölte, hogy Barisa Colak boszniai nemzetbiztonsági miniszter és Mladen Ivanic külügyminiszter a szerencsétlenség helyszínére indult.