Két izraelit öltek meg a ciszjordániai Hebronban feltételezhetően palesztin fegyeresek pénteken. Az izraeli katonák Erez átkelő közelében leromboltak 120 palesztin üzletet és rábukkantak egy alagutra, amelyet a palesztinok előző napi támadásuk során használtak.

Izraeli biztonsági források szerint a támadók lesből nyitottak tüzet az izraeliekre - egy nőre és egy férfira -, amikor azok gépkocsijukból kiszálltak. A palesztinok gépkocsin haladva lőtték le az izraelieket. Más források szerint az izraeli gépkocsit a Hebron és Beér Seva közötti úton támadták meg.

Egyelőre egyetlen szervezet sem vállalta magára az akciót, amely egy nappal azután történt, hogy a Gázai övezet északi részén, Erez átkelőnél egy izraeli és két palesztin vesztette életét egy lövöldözés során.

A hebroni incidens szemtanúi elmondták, hogy hallották a lövések dörejét, és látták amint izraeli katonai járműveket száguldottak az incidens színhelyére. Az utóbbi évek fegyveres incidensei során gyakran ért támadás izraeli autósokat.

A Gázai övezet északi részén lévő Erez átkelőnél az izraeli katonák palesztin épületeket romboltak le és felfedeztek egy alagutat, amelyet a csütörtöki támadás elkövetői használtak - közölték palesztin biztonsági források. Az épületeket az Erez ipari övezetébe tartó palesztin munkások használták.

Az izraeli katonák a területet átfésülve találtak egy 60 méter hosszú alagutat, amelyen át a fegyveres palesztinok eljutottak a térségbe.