Legalább három ember meghat és 18-an eltűntek, amikor felrobbant egy etanolt szállító hajó az Egyesült Államok keleti partjainál. A tanker New Yorkból Houstonban tartott 13,3 millió liter ipari etanollal a tartályaiban. A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen.

Legalább három ember meghalt, 18-an eltűntek abban a hajókatasztrófában, amely az Egyesült Államok keleti partjánál történt, amikor felrobbant egy etanolt szállító hajó. A robbanás szombat éjjel történt a Bow Mariner fedélzetén, 80 kilométerre a virginiai partoktól. A szerencsétlenség oka egyelőre ismeretlen. A 27 fős görög és filippínó személyzet közül hat embert súlyos állapotban szállítottak kórházba.

Az 1982-es építésű, vegyipari alapanyagok szállítására használt, Szingapúri zászló alatt hajózó tanker a Ceres Helenic Shipping tulajdonában volt, és 13,3 millió liter ipari etanolt szállított volna New Yorkból Houstonba.

A hajó magyar idő szerint szombat éjfél körül adott le vészjelzést. A helyszínre érkező mentőegységek beszámolói szerint a tanker teljes egészében lángolt, miközben lassan süllyedt. A mentést a sötétség nehezítette, de a parti őrség egyik kapitánya szerint a tenger szerencsére nem olyan háborgó - írja a BBC News Online.

Az ipari etanolt lakkokhoz, parfümökhöz és üzemanyagokhoz használják adalékanyagként.