Nagy a kereslet Irakban Szaddám Huszein volt elnök korábbi személyes tárgyai iránt. Huszein vadászsapkájától a teáskészletéig számtalan holmi megtalálható a kereskedők butikjaiban. A személyes tárgyakra a rezsim megbuktatása utáni fosztogatásokkor tettek szert, ezért árusításuk illegális.

Kapható Irakban Szaddám Huszein volt elnök vadászsapkája, olasz cipője, teáskészlete és sok más tárgya is. Aranyozott karfás fotelek terpeszkednek például egy külvárosi butik hátsó raktárában, a jóval silányabb minőségű helyi áruk között. Maga az áru tartása is illegális, bár a tulajdonos esküdözik, hogy csak egy jó üzletet kötött, fosztogatásban nem vett részt.
   
A Szaddám-rezsim bukásakor, 2003 áprilisában fosztogatók lepték el a középületeket (palotákat, minisztériumokat, múzeumokat), és úgy széthordtak mindent, hogy sok helyen még a kőburkolatból és a lambériából is hiányzik. Akiknek Szaddám személyes tárgyait sikerült elvinniük, kivárták, amíg az amerikaiak decemberben elfogták a diktátort, és csak mostanában bocsátják áruba a holmikat.

"Most úgy viszik Szaddám tárgyait, mint a cukrot. Nekem is alig maradt már" - mondja az üzlet tulajdonosa. Vevői között akad néhány külföldi, aki valami "igazi különlegességet" keres, de nagyrészt irakiaknak adja el a kincseket, akik aztán kicsempészik Nyugatra, és ott jó áron túladnak rajtuk.