Kerry lehet a "Szuperkedd" befutója

Az USA tíz tagállamban választank elnökjelöltet a demokraták. Ha a keddi választáson győz,  John Kerry massachusetts-i szenátor végleg maga mögé utasítja utolsó ellenfelét, és szinte biztosra vehető, hogy ősszel a demokraták őt küldik majd George Bush elnök ellen.

Egyszerre tíz tagállamban választanak elnökjelöltet a demokraták az Egyesült Államokban. A "Szuperkedden" John Kerry massachusetts-i szenátor végleg maga mögé utasíthatja egyetlen talpon maradt ellenfelét John Edwardast.

A szuperkedden New York Államban,  Kaliforniában, Ohioban, Georgiában, Massachusettsben, Connectucutban, Minnesotában Rhode Island-en Marylandben és Vermontban tartanak elnökjelölt előválasztást - írja a BBC News.

Az elnökjelölt előválasztó gyűléseket megelőző közvélemény kutatások azt mutatják, hogy  a tíz tagállam demokrata szavazói Kerryt látnák szívesen Bush elnök ellenfeleként. Ha Kerry egyetlen megmaradt ellenfele, John Edwards egy államban sem tud győzni, versenyük tulajdonképpen eldőlt. Kerry eddig tizennyolc államban győzött a húsz közül, ahol eddig elnökjelölt előválasztást tartott a Demokrata párt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK