Kicsúszott üldözői kezéből Oszama bin Laden, az al-Kaida vezetője - jelentette a BBC News. A lap úgy tudja, hogy múlt héten egy pakisztáni csapat kis híján elfogta a terroristavezért, akinek azonban végül sikerült elmenekülni.

Egy afganisztáni kormányzati tisztviselő szerint Oszama bin Laden épp hogy kicsúszott az elfogására indított csapatok kezei közül - jelentette a BBC News. Az információ egy elfogott faxüzenetből származik, amelyet egy korábbi tálib vezetőnek küldtek.

A fax szerint a Sejk - így nevezik bin Ladent követői - jól van és él. Az üzenet emellett arról is beszámolt, hogy múlt héten sikerült elmenekülnie egy pakisztáni felderítőcsapat elől, akik a határ pakisztáni oldalán indítottak akciót elfogására.

Bin Laden, az al-Kaida terrorszervezet vezetője a feltételezések szerint az Afganisztán és Pakisztán határán elterülő hegyvidéken bújkál. Kelet-afganisztáni rejtekhelyét, a Tora Bora hegység barlangjait már korábban felkutatták a szövetségesek.

A BBC News szerint az eset meglepő. Különösen azért, mert az üzenet faxon érkezett, holott az amerikai hírszerzés szigorúan ellenőrzi Afganisztánban az elektronikus kommunikációs eszközöket. A lapnak név nélkül nyilatkozó afgán tisztviselő azonban úgy vélte, hogy az információ hiteles.