Öngyilkos merénylőt lőttek le Irakban

Öngyilkos merénylő próbált meg egy robbanóanyaggal teli teherautóval egy amerikai katonai ellenőrzőpontba hajtani Irakban. A katonák azonban rálőttek a sofőrre, aki életét vesztette. Eközben brit katonák tűzhatba keveredtek Dél- Irakban.

Robbanóanyaggal megrakott teherautót lőttek ki amerikai katonák szombaton a Bagdadtól nyugatra fekvő Habaníjában. A teherautó feltételezhetően merényletre készülő sofőrjét halálos lövések érték. Ekkor járműve hirtelen irányt változatott, és egy hídra felrobogva a levegőbe repült. A teherautó roncsai között még így is találtak több fel nem robbant tüzérségi lövedéket. Három amerikai katona sérüléseket szenvedett.

Eközben a dél-iraki Amarában  háromórás tűzharcban megsebesült hét brit katona. Brit közlés szerint az első brit könnyű gyalogsági zászlóalj katonái éppen letartóztattak egy irakit, amikor tömeg gyűlt össze menetoszlopuk körül. Kisvártatva lőni kezdték őket gépfegyverekkel és egy rakétagránát-vetővel. A  britek viszonozták a tüzet. Három iraki meghalt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK