Nem lehetne titkosügynök Nagy-Britanniában James Bondból, mert túl magas. A brit belföldi hírszerzéshez a közelmúltban bevezetett szabályok szerint csak 180 centiméternél alacsonyabb jelentkezőket vesznek fel - írja a CNN. A James Bondot alakító színészek azonban ennél mind nagyobbra nőttek.

James Bond, a leghíresebb brit titkosügynök túl magas ahhoz, hogy valóban dolgozhasson a brit hírszerzésnél - idézi a CNN a Sunday Telegraph cikkét. Az MI5 - a brit belföldi hírszerzés - új irányelvei szerint az ügynöki munkára jelentkező férfiak nem lehetnek magasabbak 180, a nők pedig 173 centinél.

Azok a színészek, akik eljátszották már az MI6-nál - az MI5 testvérszervezeténél, a külföldi hírszerzőknél - dolgozó James Bond szerepét mind nagyobbra nőttek ennél. Sean Connery, George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton és Pierce Brosnan mind magasabbak, mint 183 centiméter.

A brit hírszerzés a következő években több mint 1000 új ügynököt vesz majd szolgálatba. A tervek szerint a szervezet létszámát 3000-re növelik.