Töréstesztekről készült filmet nézetnek végig egy olasz városban azokkal az autósokkal, akik biztonsági öv nélkül utaznak és azokkal a motorvezetőkkel, akik nem használnak bukósisakot. A rendőrök szerint a bírság sokszor nem éri el célját, viszont a töréstesztek látványa elrettentő.

Újítással állt elő egy olasz város, a cataniai Caltagirone közlekedésrendészete: a sisak nélkül motorozók, vagy a biztonsági öv becsatolásáról elfeledkező autósok elkerülhetik a boros bírságot és a büntetőpontokat, ha végignéznek egy oktatófilmet a töréstesztekről.

A szabálysértésen kapott motorosok és autósok a töréstesztek nem éppen szívderítő látványán okulva legközelebb gondosabban járnak el a cataniai rendőrök szerint. Úgy vélik, hogy a pénzbírság gyakran nem éri el célját, viszont az összetört járművek és próbababák látványa elég elrettentő.

Caltagirone polgármestere az újítás bevezetése kapcsán azt mondta, hogy céljuk a súlyos sérülésekkel járó közlekedési balesetek számának visszaszorítása és a járművezetők felelősségtudatának növelése.