Dutroux tévedésből rabolt el két kislányt

Tévedésből rabolta el a szörnyű pedofil bűncselekményekkel vádolt belga férfi, Marc Dutroux két nyolcéves áldozatát 1995 nyarán - állítja Dutroux volt felesége, egyben tettestársa, Michelle Martin. A lányok a nő szerint túl kicsik voltak, s így nem keltettek vágyat a férfiban.

A Dutroux-per keddi napján az ügy vizsgálóbírója, Jacques Langlois vallomásában szinte végig a két kislány, Julie és Melissa sorsáról beszélt. Ami bizonyos: a lányok éhen és szomjan haltak, amikor Dutroux-t néhány hónapra őrizetbe vették a rendőrök. A férfi ugyan megkérte feleségét, hogy fogsága idejére gondoskodjon az egyik házuk titkos pincezárkájába zárt lányokról, de Martin ezt - mint vallotta - nem volt képes megtenni, ugyanakkor elengedni sem akarta őket, mert félt, hogy ezért Dutroux megölné.

Julie-t és Melissát a férfi teljesen saját befolyása alatt tartotta: elhitette velük, hogy javukat akarja, s ha hallják, hogy valaki közeledik zárkájuk felé, azonnal el kell hallgatniuk. A szakértők szerint - akármilyen fiatalok voltak is a lányok - legalább egyszer megerőszakolták őket.

Dutroux korábban azt vallotta, hogy azért tartotta fogva őket, mert meg akarta várni, amíg megnőnek, s utána ő, illetve egyik bűntársa, Bernard Weinstein "közös életet" tervezett velük: Melissa a bűntársnak jutott volna, Julie pedig Dutroux-nak. A per kezdetén tett vallomásában viszont már más változattal állt elő a férfi: azt mondta, hogy meg akarta menteni őket egy pedofil hálózattól, s azért rejtegette a lányokat, nehogy ilyen sorsra jussanak. Ezen ellentmondást csak Weinstein vallomása tisztázhatná, ő viszont már nem él: Dutroux megölte.

KAPCSOLÓDÓ CIKK