Számítógépes játék segítené Karadzic elfogását

Számítógépes játék készült a háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic volt boszniai szerb elnök üldözéséből. A játék fejlesztője a Karadzicot sikertelenül üldöző NATO-csapatoknak ajánlotta a programot.

Számítógépes játék készül a népirtással és háborús bűnökkel vádolt Radovan Karadzic után folytatott hajszából. A "Vadászat Karadzicra" című játékot egy boszniai programozó készítette - írja a független szerb B92 rádió honlapja.

Bakir Cicak elémondása szerint azért készítette a programot, mert úgy látja, a NATO-csapatok képtelenek elfogni a lassan tíz éve bujkáló Karadzicot. Cicak szerint a Boszniában állomásozó NATO-parancsnokoknak gyakorolniuk kellene a játékkal, hogy kézre keríthessék a háborús bűnöst.

Radovan Karadzic az 1995-ös boszniai háború idején a Boszniai Szerb Köztársaság elnöke volt. A hágai Nemzetközi Bíróság szerint ő a felelős a háború alatt a szerb csapatok által elkövetett olyan atrocitásokért, mint például a srebrenicai mészárlás, amelynek több mint hétezer bosnyák esett áldozatául.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK