Kézigránátot dobtak péntek hajnalban Ibrahim Rugova koszovói elnök pristinai rezidenciájára. A robbanásban könnyebben megsérült az elnöki testőrség egyik tagja. Az elnöki rezidencia elleni támadás a negyedik pokolgépes merénylet az elmúlt öt nap alatt Pristinában. A támadás tiltakozóhullámot váltott ki Koszovóban.

Kézigránátot dobtak ismeretlen tettesek pénteken Ibrahim Rugova koszovói elnök pristinai Rezidenciájára. A gránátot gépkocsiból dobták az épületre a kora reggeli órákban, s a detonáció után a jármű nagy sebességgel elhajtott. A robbanás idején Rugova családjával együtt a házban tartózkodott, de nem esett baja. A támadásban könnyebben megsérült az elnöki testőrség egyik tagja és némi anyagi kár keletkezett az épületben is.

Az elnöki rezidencia elleni támadás a negyedik pokolgépes merénylet az elmúlt öt nap alatt Pristinában. Két erős robbanás történt egyebek mellett a város Dardanija városnegyedében a posta épületénél, valamint Suncani Bregben, a pristinai Amerikai Egyetem mellett. A robbantásokban senki sem sebesült meg. Szombaton az ENSZ-közigazgatás, az UNMIK pristinai székházánál a rendőrség 4,5 kilogramm robbanóanyagot talált, de hatástalanították a pokolgépet, mielőtt még az működésbe lépett volna. 

Rugova szerdán éles hangon elítélte az erőszakhullámot, s úgy vélekedett, hogy egyes szomszédos országok titkosszolgálatai meg akarják ingatni Koszovót a hamarosan esedékes parlamenti választások előtt. A tartományi elnök felszólítására az UNMIK és a KFOR békefenntartó erő megszigorította a biztonsági intézkedéseket Pristinában és környékén.

A pénteki robbantás tiltakozóhullámot váltott ki Koszovóban. Bajram Rexhepi tartományi kormányfő az intézményrendszer és a koszovói demokrácia elleni támadásnak minősítette a "terrorcselekményt". Rugova pártja, a Koszovói Demokratikus Szövetség (LDK) elítélő nyilatkozatában hasonlóképpen a demokrácia, a legmagasabb állami intézmények, a szabadság és Koszovó függetlensége elleni súlyos támadásnak nevezte a robbantást. Az LDK-hoz hasonlóan más albán pártok és szervezetek is tiltakozással reagáltak a történtekre. 

Amióta Koszovó ENSZ-protektorátus, a pénteki volt az első közvetlen támadás a tartományi elnök-pártelnök ellen, de távolról sem ez az első akció, amely az LDK tisztségviselői és Rugova közvetlen munkatársai ellen irányult. Csaknem egy tucatnyian  életüket vesztették a támadásokban, de egyetlen esetben sem derült fény a tettesek kilétére.