Gyermekmészárlás egy kaliforniai házban

Őrizetbe vettek egy 57 éves férfit a kaliforniai Fresno városban, miután a bejelentésre kiérkező rendőrök kilenc holttestet, köztük hét kisgyermek tetemét találták meg házában.

Az áldozatok 1 és 8 év közötti gyerekek, akiknek valószínűleg az elfogott Marcus Wesson az apja, valamint egy 20 éves nő és egy 17 éves lány. A holttestek ruhákon, gúlába rakva hevertek az egyik helyiségben, ezért a rendőrség a rituális gyilkosságot sem zárja ki és vizsgálja, hogy a férfi nem tagja-e valamilyen szektának. Egy másik helyiségben tíz egymásra rakott koporsót találtak.

A Fresno Bee című újság szombati száma szerint a rendőröket a szomszédok értesítették, mert lövéseket hallottak a házból. A helyszínelő rendőrök viszont arról számoltak be, hogy két nő hívta fel őket telefonon, mondván: a férfi nem adja vissza gyerekeiket, akiket két éve gondjaira bíztak. A rendőrség arra gyanakszik, hogy mind a négy nő Wesson felesége volt és gyermekelhelyezési vita áll a dráma hátterében.

A 440 ezres lélekszámú Fresno mintegy 300 kilométerre délkeletre fekszik San Franciscótól, a mészárlás sokkolta a város lakosságát.