Robbanások bagdadi szállodáknál

Robbanások ráztak meg csütörtök este két külföldiek lakta szállodát, valamint a koalíciós erők főhadiszállását az iraki fővárosban. Áldozatokról vagy sérültekről egyelőre nem érkezett jelentés.

A Rimal és a Cedar szálloda egymással szemben áll Bagdad belvárosában. A vendégek hallották a robbanásokat, de ezek oka egyelőre nincs tisztázva.

Rakéta vagy gránát csapódott az esti órákban az Irakban állomásozó koalíciós erők főhadiszállásának épületébe. Egy másik erős robbanást is hallottak az iraki fővárosban az újságírók a késő esti órákban. Személyi sérülést egyik helyszínről sem jelentettek.

Amerikai katonák csütörtök este Bagdad belvárosában lelőtték a dubaji székhelyű al-Arabíja televízió egyik operatőrét, egy tudósítóját pedig súlyosan megsebesítették - közölték a televíziósok munkatársai. Amerikai katonai források még nem erősítették meg az incidenst.

Az amerikai hadsereg 1. páncélos hadosztálya szerdán és csütörtökön összesen 81 olyan személyt tartóztatott le, akiket azzal gyanúsítanak, hogy merényletekben vettek részt, illetve szélsőséges szervezet tagjai. Köztük van egy olyan személy, aki szerepel az amerikaiak által leginkább keresettek listáján, és egy jordániai férfi, aki a gyanú szerint az egyik szélsőséges muzulmán hálózat tagja - közölte Martin Dempsey dandártábornok.