Nyolc gyermek brutális megölését ismerte be egy brazil kamionsofőr, de a hatóságok azt gyanítják, hogy több más gyilkosság is az ő lelkén szárad. Az 52 éves Douglas Baptista vízbe fojtotta 5 és 12 év közötti áldozatait.

Az illetékes vizsgálóbíró szerint a sorozatgyilkos ellenállhatatlan ösztönnek engedve cselekedett. Saját bevallása szerint is kielégülést érzett a fuldokló gyermekek haláltusáját látva. Mentségül egy saját gyerekkori traumáját hozta fel, amikor beledobták egy úszómedencébe. A pénteki brazil lapok szerint a lelketlen sorozatgyilkos semmiféle bűntudatot, megbánást nem érez.

A hatóságok eddig 7 kislány és egy kisfiú lábuknál és kezüknél összekötözött holttestét találta meg. A férfi a gyilkosságokat Sao Paulóban követte el 1992 és 2003 között, de mivel 1998-től 2000-ig egy másik városban lakott, a rendőrség attól tart, hogy további áldozatai is vannak. A gyerekeket édességgel csalogatta magához, majd kocsikázásra a teherautójába hívta őket. Azt állítja, hogy semmiféle szexuális kapcsolatot nem létesített áldozataival.

A sorozatgyilkos december óta van börtönben, s jóllehet ott az a veszély fenyegeti, hogy rabtársai megölik, a férfi maga akar rács mögött maradni, nehogy ösztönei újabb gyilkosságok elkövetésére késztessék a külvilágban.