Száz fegyverest - feltehetően az al-Kaida terrorista hálózat tagjait - vett őrizetbe a pakisztáni hadsereg - írja a CNN. Az elfogott fegyveresek közül harmincat a hadsereg bemutatott az újságíróknak. A foglyok egy teherautó végében álltak és mindegyikőjüknek lekötötték a szemét.

Őrizetbe vette a pakisztáni hadsereg az afgán határ mentén az al-Kaida terrorista hálózat több mint száz fegyveresét - jelentette be szombaton a katonai műveletet irányító pakisztáni tábornok. A pakisztáni hadsereg több ezer katonája helikopterek és tüzérség bevetésével kedd óta igyekszik felszámolni az al-Kaida terrorista szervezet mintegy félezer fegyveresét, akiket az Afganisztánnal határos Dél-Vazirisztán törzsi tartomány egy 5-10 kilométer széles övezetében kerítettek be.

Korábban híre kelt annak, hogy a bekerített térségben bujkál az egyiptomi Ajman az-Zavahiri, a nemzetközi terrorista hálózat második legfontosabb vezetője. Ezt hivatalos források nem erősítették meg, és nem esett szó Ajman az-Zavahiriről szombaton sem, amikor harminc, a térségben elfogott fegyverest mutattak be a pakisztáni alakulatok vezetői külföldi újságíróknak. A foglyok egy teherautó végében álltak és mindegyikőjüknek lekötötték a szemét.