Több tízezres békepárti tüntetések várhatók világszerte szombaton, az iraki háború kitörésének első évfordulóján. Nagyobb megmozdulások várhatók Londonban, New Yorkban és Madridban is. A budapesti Hősök terén élő békejel felállítsát tervezik a nemzetközi békenapon.

Világszerte békepárti tüntetéseket tartanak március 20-án, az iraki háború kitörésének első évfordulóján. Ezreket várnak London utcáira, ahol már reggel elkezdődtek az akciók: a Greenpeace környezetvédő szervezet tagjai a brit parlament óratornyára, a Big Benre másztak fel és "Ütött az igazság órája" szövegű feliratot helyeztek el.

Béketüntetést tartanak a terrortámadások sújtotta New Yorkban és Madridban is. New Yorkban délre hívták össze a békepárti tüntetőket, akik az előzetes számítások szerint körülbelül 50 ezren lesznek.

A budapesti Hősök terén este 7 órakor fáklyákkal és gyertyákkal alkotnak hatalmas békejelet. A kezdeményezés a Békelánc és a Civilek a Békéért tömörülésektől származik, de már több tucat civil szervezet csatlakozott hozzájuk. Az akció résztvevői azt szeretnék jelezni, hogy a békés és erőszakmentes konfliktuskezelés hívei.