Minden egyes, közterületen megrendezett koncerten a színpadon kiejtett tárgár szó után 500 dollár büntetést fizettetne a floridai St. Petersburg város képviselő-testülete az esemény szervezőivel. Azt még nem döntötték el, pontosan melyik szavakat tiltanák.

A floridai St. Petersburg város képviselő-testülete büntetést vetne ki a nyilvános eseményeken a színpadon elhangzott trágár szavak után. A The St. Petersburg Times helyi lap szerint 500 dollárba kerülne minden egyes trágár szó, az összeget a nyilvános esemény szervezőinek kellene kifizetniük.

Bill Foster, a városi tanács egyik tagja a lapnak azt mondta, az állandó vulgaritást nem tolerálhatja tovább a város. "Bár nem akarunk erkölcsrendőrséggé válni, azt viszont meghatározhatjuk, hogy mi történjen a város közterületein" - érvelt a javaslat mellett a helyi politikus. A városi politikusok azután döntötték el, hogy akcióba lépnek, hogy egy októberi rap fesztivál után, ahol 50 Cent lépett fel, sok helyi panaszkodott a csúnya beszédre.

A tervek szerint a koncertek szervezőinek le kellene tenniük előre 10 ezer dollárt. Ha a bírság átlépi ezt az összeget, a szervezők másfél évig nem kapnának engedélyt a várostól újabb esemény megrendezésére. A városi testület egyelőre nem döntötte el, hogy pontosan melyik szavakat után vetnék ki a büntetést és azt sem, hogy ki figyelné a fellépők által előadott zeneszámok szövegeit. A tanács áprilisban tárgyal részletesen a tervezetről.

A koncertszervezők szerint keresztülvihetetlen a terv, szerintük nem fog csökkeni a csúnya szavak száma a rendelet elfogadása esetén sem, mert nem lehet megmondani a sztároknak, hogy a színpadon milyen szavakat nem használhatnak. Ráadásul igazságtalan az, hogy a fellépők csúnya szavaiért a szervezőknek kell fizetni - tiltakoztak a koncertszervezők.