Kevesebb mint nyolc hónappal a november 2-i amerikai elnökválasztás előtt fej-fej mellett halad a két fő jelölt, George Bush jelenlegi elnök és demokrata párti ellenfele, John Kerry szenátor a legfrissebb közvélemény-kutatási adatok szerint.

A Newsweek című amerikai hetilap által szombaton nyilvánosságra hozott felmérés szerint Bush és Kerry egyaránt a szavazatok 48 százalékára számíthat. Egy hónappal ezelőtt Kerry 48 százalékos eredménnyel még megelőzte a 45 százalékos mutatóval bíró Bush elnököt. A friss felmérés szerint Ralph Nader független elnökjelölt indulása inkább Kerry esélyeit rontja, ugyanis a hármas felállásban Bush a szavazatok 48 százalékát gyűjtené be Kerry 45 és Nader 5 százalékával szemben. 

Az amerikaiak 48 százaléka helyesli Bush elnök politikáját, 44 százaléka pedig helyteleníti. Az amerikaiak 52 százalékának kedvező a véleménye George Bushról, Kerry esetében ugyanez a mutató 51 százalékos. A 3 százalékos hibaküszöbbel készült közvélemény-kutatásban 1006 felnőttet kérdeztek meg március 18-19-én.