A szombati elnökválasztás szavazóurnáinak lepecsételését rendelte el vasárnap egy tajvani bíróság, miután a voksoláson igen szoros eredmény született Csen Suj-pien hivatalban lévő elnök és kihívója, Lien Csan között. Az újraszámlálás ügyében mindazonáltal egyelőre nem született döntés.

A választási bizottság elnöke a nem hivatalos végeredményt kihirdetve előzőleg közölte, hogy Csen - akit a voksolás előestéjén hasba lőttek, de csak könnyebben sebesült meg - 6 471 970 szavazatot kapott, azaz alig 30 ezerrel többet, mint Lien, akire 6 442 452 ember adta voksát. Az ellenzéki jelölt azonnal vitatta az eredményeket, és azok érvénytelenítését követelte. Szombat este jelentős méretű tüntetések is zajlottak több városban, köztük Tajpejben, az elnöki palotánál, a szavazatok újraszámolását követelve - kisebb incidensekre is sor került a rendőrség és az ellenzéki hívek között.

Lien pártja, a Kuomintang a bíróságnál is panaszt nyújtott be az újraszámlálás érdekében, azzal érvelve, hogy szerinte az érvénytelen szavazatok száma a közöltnél magasabb volt. Ezt követően döntött úgy a bíróság, hogy bizonyítékként lefoglalja és lepecsételi a ládákat. Az újraszámlálás ügyében mindazonáltal egyelőre nem született döntés.