Kétfelé osztják a Washingtoni orvlövész elfogásához nyújtott segítségért járó félmillió dolláros vérdíjat. A pénz nagyobb részét az a férfi kapja, aki értesítette az FBI-t hogy az egyik barátja lehet az orvlövész. A pénz kisebb részét egy nő kapja, aki értesítette a rendőrséget, amikor felismerte az orvlövész furgonját. A washingtoni orvlövésztámadásokban tíz ember halt meg, az orvlövészt halálra ítélte a bíróság, a támadások idején még fiatalkorú segítője életfogytig tartó börtönbüntetést kapott.

Két részre osztják a Washingtoni orvlövész elfogásában nyújtott segítségért járó jutalmat. A félmillió dolláros összeget azért bontották két részre, mert ketten is olyan információval szolgáltak, amely végül John Allen Muhammad, és bűntársa, Lee Boyd Malvo elfogásához vezetett.

Az összeg nagyobb részét, 350 ezer dollárt Robert Holmes, washingtoni férfi kapja, aki azzal hívta fel a rendőrséget, hogy azt gyanítja, barátja, Muhammad lehet az orvlövész. A férfi több fontos információt adott a rendőrségnek, amelyek elengedhetetlenek voltak az orvlövész páros kézre kerítéséhez.

Az összeg kisebbik felét, 150 ezer dollárt a pennsilvaniai Whitney Donahue-nak fizetik ki, aki észrevette az orvlövészek által használt furgont, és értesítette a rendőrséget. A kifizetésekről Montgomery megye önkormányzata döntött - írja a BBC News.

"A Mr Holmes által szolgáltatott információk, és Mrs Donahue telefonhívása nélkül nem kaphattuk volna el a két elkövetőt" - jelentette ki a jutalom kifizetése kapcsán Duoglas Duncan, a megyei önkormányzat elnöke.

A washingtoni orvlövészpáros 2002-ben szedte áldozatait, összesen tíz embert öltek meg. Muhammadot a virginiai bíróság halálra ítélte, segítője Malvo, aki a gyilkosságok elkövetése idején még fiatalkorú volt, életfogytiglani börtönbüntetést kapott.