Fenyegetések miatt ideiglenesen bezárják az Egyesült Államok Abdu-Dzabiban és Dubaiban található nagykövetségét, de Rijádban is zárva volt egy ideig az amerikai képviselet. Az USA a Hamász szellemi vezetőjének meggyilkolása után fokozott terrorveszélyre figyelmeztette állampolgárait.

Ideiglenesen felfüggesztette tevékenységét az Egyesült Államok nagykövetsége az Egyesült Arab Emírségekben szerdától, mert fenyegetést kapott, Bahreinban pedig tüntetők tűztek össze rendőrökkel az amerikai képviseletnél.

Az abu-dzabi nagykövetségen kívül bezárják a Dubaiban lévő amerikai konzulátust is - közölte egy helyi amerikai diplomata. Arról nem volt hajlandó nyilatkozni, hogy milyen fenyegetés érkezett a két intézmény címére, de emlékeztetett arra, hogy a palesztin szélsőséges Hamász szervezet vezetője, Ahmed Jasszin sejk hétfői lelövése után az Egyesült Államok a terrorveszély megnövekedésére intő figyelmeztetést hozott nyilvánosságra világviszonylatban, illetve a Közel-Kelet és Afrika északi részének térségét illetően külön is.

Rövid időre zárva tartották szerdán az Egyesült Államok rijádi nagykövetségét is. Ennek oka az volt, hogy elterjedt a hír egy órákon belül várható terrorakcióról a szaúd-arábiai fővárosban. Miután azonban az amerikai hatóságok egyeztettek a helyiekkel, akik cáfolták, hogy ilyen fenyegetés érkezett volna, a követséget megnyitották.

Bahreinban tüntetést tartottak az amerikai nagykövetség előtt. A mintegy 200 - Izrael politikája ellen is tiltakozó - fiatal demonstráló közül többen kövekkel dobálták a képviselet falait, a rendőröknek könnygázzal kellett visszaszorítaniuk őket.