Tizenéves akarta felrobbantani magát Izraelben

Izraeli katonák letartóztattak egy tizenéves palesztin fiút, aki egy ellenőrzőpontnál akarta felrobantani magát. A katonák úgy bírták megállásra a feléjük rohanó öngyilkos merénylőt, hogy fegyvert fogtak rá. Jasszin sejk, a Hámász alapítójának meggyikolása óta az izraeli hadsereg az eddiginél is fokozottabb ellenőrzést vezetett be, ugyanis a sejk halála óta öngyilkos merényletek és terrortámadások tömegétől tartanak. A hónap elején már elfogtak egy gyermekkorú öngyilkos merénylőt, ő azonban nem tudott arról, hogy bombát cipel a hátizsákjában.

Tizenéves öngyilkos merénylőt tartóztattak le izraeli katonák. A fiú a ciszjordániai Nablusz városának egyik katonai ellenőrzőpontját akarta felrobbantani. Az izraelki hadsereg szóvivője szerint a fiú az ellenőrzőpont felé rohant, ám a katonák megállásra kényszerítették azzal, hogy fegyvert fogtak rá.

A katonák rávették arra, hogy dobja le a robanóanyagal felszerelt övet, majd átvizsgálták az öltözetét, hogy nincs-e nála másik bomba. A fiút jelenleg a hadsereg kérdezi ki arról, hogy hol szerezte a bombát. A pokolgépet a hadsereg tűzszerészei megsemmisítették - írja a BBC News.

Amióta az izraeli hadsereg rakétatámadsa végzett Jasszin sejkkel, a Hámász palesztin terrorszervezet alapítójával és szellemi vezetőjével, izraelben fokozták a készültséget, mert attól tartanak, hogy a palesztin szélsőségesek öngyilkos merényletekkel, és terrortámadásokkal állnak bosszút a sejk haláláért.

Nem ez volt egyébként az első eset, hogy a szélsőségesek bombával felszerelt gyerekeket küldtek az ellenőrzőpontok ellen. A hónap elején izraeli katonák letartóztattak egy palesztin fiút, aki a hátizsákjában cipelt egy bombát. Kiderült azonban, hogy a gyerek nem tudott arról, hogy bomba van nála: idegenek fizettek neki, hogy vigye át a hátizsákot az ellenőrzőponton, ezért a katonák elengedték őt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK