A Hamász szélsőséges arab szervezet új vezetője, Abdelaziz Rantiszi a Der Spiegel hamburgi hírmagazinnak adott interjújában az erőszak fokozásával fenyegetőzött, és azt sem tartotta kizártnak, hogy Arile Sharon, izraeli minisztterelnök is a kiszemelt célpontok között lesz amelyből szombaton közöltek néhány részletet.

Nincs tabu, a kapuk nyitva vannak - közölte Rantiszi, akinek elődjét, a Hamász szellemi vezérét, Ahmed Jaszin sejket hétfőn ölték meg az izraeliek helikopterről kilőtt rakétával. Rantiszi reméli, hogy a következő merénylet a Hamász részéről valóban hatalmas lesz. A szervezet továbbra is Jaszin útját akarja járni, és az izraeli megszállók elleni fellépésen marad a fő hangsúly - mondta a terrorszervezet új vezetője a Der Spiegel hírmagazinnak adott interjújában, amelyből szombaton közöltek részleteket.

A Hamász számára az első számú cél a palesztinok egyesítése az ellenállásban. Rantiszi nem zárta ki, hogy Ariel Saron izraeli miniszterelnök is kiszemelt célpont. - Gyűlölöm Saront - közölte, hozzátéve, hogy a jövendő merényletek megtervezése a Hamász katonai szárnyának a feladata.