Szaddám unokaöccse, Ali Barzani kérésére Jacques Verges francia ügyvéd vállalta hogy védőügyvédje lesz Szaddám Huszeinnek, az elűzött diktátor majdani perében. Verges szakterülete a terrorizmus és a háborús bűncselekmények, védett már náci háborús bűnöst és nemzetközi terroristát is.

Jacques Verges francia ügyvéd lesz Szaddám Huszein megdöntött iraki elnök védője. Ezt maga Verges jelentette be szombaton Párizsban. Az ügyvéd a volt iraki elnök unokaöccsének, Ali Barzaninak a felkérésére vállalta el az elűzött diktátor védelmét.

Verges nemzetközileg elismert, tapasztalt ügyvédnek számít; szakterülete a terrorizmus és a háborús bűncselekmények. Korábbi ügyfelei között oylanok vannak, mint a náci háborús bűnös Klaus Barbie, a venezuelai születésű terrorista vezér, Carlos, valamint Klaus Croissant, a német Vörös Hadsereg Frakció (RAF) terrorcsoport egykori ügyvédje. Tavaly decemberben elvállalta Szaddám egykori jobb kezének és külügyminiszterének, Tárik Aziznak a jogi képviseletét is.

A volt iraki elnök perének előkészítése céljából amerikai jogászok érkeztek március elején Bagdadba. Feladatuk az, hogy feldolgozzák azokat az aktákat, amelyek jogalapként szolgálhatnak a bukott iraki rezsim tagjainak perében.