Egy kuvaiti síita főpap felszólította a kormányt, hogy engedélyezze A passiócímű, Mel Gibson rendezte amerikai film bemutatását a konzervatív muzulmán országban, mivel a film "feltárja a zsidók által Krisztus ellen elkövetett bűnöket".

Mohammed Bakr al-Mehri ajatollah, a kuvaiti síita papok kongregációjának vezetője szombaton közölte, hogy a tájékoztatási minisztert a film bemutatásának engedélyezésére szólították fel. Az ajatollah, aki már látta a filmet, úgy véli, hogy a műalkotás "jó, nincs benne semmi rossz".

A parányi, kőolajban gazdag országban minden filmszínház egy állami tulajdonú társaság birtokában van. A tájékoztatási minisztérium dönti el, hogy mely filmeket lehet vetíteni. Nem tudni, hogy a társaság kért-e engedélyt A passió bemutatására, így egyelőre az sem világos, hogy a kuvaiti kormány engedélyezte-e vagy betiltotta-e a film forgalmazását.

Számos síita vallási vezetővel ellentétben a szunnita muzulmánok nem helyeslik a próféták megszemélyesítését mozifilmekben, márpedig Kuvait politikai vezetését szunnita muzulmánok uralják. Keresztény vallásos filmeket nem is szoktak bemutatni Kuvaitban, mindazonáltal a világszerte heves vitákat kiváltó Gibson-film kalózkópiákon országszerte terjed.