Megkerült ez eltűnt grúz ellenzéki vezető

Szabadon engedték az ellenzéki Grúz Munkáspárt rejtélyes körülmények között eltűnt vezetőjét, akit öt napon át tartottak fogva mind ez ideig ismeretlen elrablói. Szabadulásáról maga az elhurcolt politikus, Vazsa Sengelija számolt be szombaton a Rusztavi-2 grúz televízióban.

A politikus elmondása szerint hajnalban tették ki az őt szállító autóból egy erdőben a grúz főváros, Tbiliszi közelében. Seneglija nem tudja, hogy kik rabolták el és hol tartották fogva, de állította, hogy nem fizettek váltságdíjat elengedéséért. "A pénzkérdést feszegették" - közölte Sengelija, akinek kezén vágásokat lehetett felfedezni. "Azt kérdezték, miért pazaroljuk a pénzt a munkáspártra, amikor egy csomó embernek nagyobb szüksége lenne rá".

Sengelija pártja előző nap vizsgálatot követelt a rokonlátogatóba indult pártvezető eltűnése miatt. Az államfőhöz, a miniszterelnökhöz és a főügyészhez intézett felhívásában a munkáspárt vezetése hangsúlyozta, hogy eltűnésekor Sengelijánál fontos iratok voltak, amelyek állítólag bizonyították, hogy Tbiliszi több választókörzetében meghamisították a múlt vasárnapi parlamenti választások eredményeit. A Grúz Munkáspárt - a központi választási bizottság adatai szerint - nem lépte át a törvényhozásba jutáshoz szükséges 7 százalékos szavazatküszöböt.

KAPCSOLÓDÓ CIKK