A spanyol belügyminiszter bejelentése szerint a madridi vonatmerénylet egyik fő gyanúsítottja is közte volt annak a négy embernek, akik felrobbantották magukat a rendőrség rajtaütésekor. "A tunéziaiként" ismert férfit a múlt héten hozták összefüggésbe a vonatmerénylettel, és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki ellene.

Angel Acebes spanyol belügyminiszter állítja: Serhane ben Abdelmajid Farkhet, "A tunéziai" is azok között volt, akik egy rendőrségi rajtaütés során felrobbantották magukat szombat éjszaka Madrid külvárosában. A robbbanás során egy rendőr is meghalt, 11-en pedig megsérültek. A robbanás akkor történt, amikor a rendőrök megpróbáltak behatolni a házba. A rendőrök az épületben négy gyanúsított holttestét találták meg.

A belügyminiszter elmondta: a gyanúsítottak azonnal tüzet nyitottak és arabul kiabáltak, amikor észrevették, hogy a rendőrök bekerítették az épületet. A rendőrök lezárták a környéket, és megrohamozták a házat. A bent lévők ekkor hozták működésba a bombát. A belügyminiszter korábban még azt valószínűsítette, hogy a négy gyanúsított esetleg elhagyta a házat, mielőtt a rendőrség lezárta a területet.

A szomszédok elmondták a BBC-nek, hogy az észak-afrikaiakból álló csoport egy hónappal korábban költözött be a házba. A környéken ritkán látták őket.

A robbanás következtében mintegy 20 családot szállodába kellett költöztetni, mert megrongálódott a házuk.

A gyanúsítottak március 11-én robbantottak fel egy madridi vonatot, a merényletben 191 ember halt meg. A Lockerbie merénylet óta ez volt a legnagyobb terrortámadás Európában. A merénylettel összefüggésben 15 embert gyanúsítottak meg. Hatot tömeggyilkossággal, kilencet terrortámadás megszervezésével vádolták meg. A gyanúsítottak közül 11-en marokkóiak.