Púpja ellenére folytatták Dutroux keddi tárgyalását

A pedofilügyéről hírhedt Marc Dutroux kedden nem akarta, hogy megmotozzák, ezért fogvatartói leteperték, később állítólag szándékosan az őt a tárgyalásra szállító rabomobil oldalába verte a fejét. Most egy hatalmas púpja van a jobb szeme fölött, ami miatt egy időre felfüggesztették perének keddi tárgyalását.

Összekülönbözött a rendőrökkel és a fején könnyebben megsebesült a több lány elrablásával, megerőszakolásával és meggyilkolásával vádolt Marc Dutroux kedden - közölték a belga igazságügyi szervek. Belgium leggyűlöltebb bűnözője szemöldökcsontján sérült meg, "miután vitába keveredett a rendfenntartó erőkkel" - mondta el ügyvédje, aki szerint védencének nagy púp éktelenkedik a fején.

A bíró a Dutroux jobb szeme fölött lévő hatalmas dudor miatt berekesztette a tárgyalást, és elrendelte a vádlott orvosi vizsgálatát. Az orvos megállapította, hogy a vádlott egészségi állapota alkalmas arra, hogy tovább folytassák keddi tárgyalását.

Egy rendőri illetékes szerint Dutroux kétszer is incidenst okozott. Először szembeszegült fogvatartóival, amikor a szokásos reggeli motozásnak vetették alá, és mivel makacsul ellenállt, kénytelenek voltak a földre teperni.

Egyik ügyvédje szerint később, amikor egy rendőrségi furgonban a délkelet-belgiumi Arlon városának az igazságügyi palotájába szállították, Dutroux úgy érezte, hogy az egyik rendőr provokálja. Ezt követően dulakodás kezdődött köztük, és fogvatartott a hátán megsebesült. Dutroux nem akart a törvényszéki palotába bemenni, inkább vissza akart térni a cellájába - mondta Ronny Baudewyn ügyvéd.

Nico Snelders bírósági szóvivő viszont azt közölte: Dutroux saját magának okozott sebesülést azzal, hogy fejét a bírósági zárka falába verte. Ezt az esetet biztonsági kamerákkal le is filmezték, a reggeli motozás során történt incidenst viszont nem. Rendőrségi illetékesek már korábban azt mondták, hogy a fegyőrök nem alkalmaztak erőszakot a furgonban, Dutroux öncsonkítási kísérlete közben sebesült meg.

Az ügyben nyilatkozó illetékes szerint a fegyőrök nem alkalmaztak erőszakot, a vádlott öncsonkítási kísérletet tett. A keddi tárgyalási nap ezt leszámítva rendben megkezdődött, az elnöklő bíró az ebédszünetben elrendelte Dutroux orvosi vizsgálatát.

KAPCSOLÓDÓ CIKK