Három méter magas falakat húznának a hatóságok két nyomornegyed köré Rio de Janeiroban, miután több rendőr és civil meghalt a hétvégén a drogbandákkal való összetűzésekben. Jogvédők tiltakoznak a terv ellen.

A brazil hatóságok azt tervezik, hogy három méter magas falat építenek két nyomornegyed köré Rio de Janeiroban. Az ötlet azt követően merült fel, hogy a hétvégén két rendőr és hat civil meghalt a városrészekben kitört drogháborúban. Luiz Paulo Conde helyettes kormányzó közölte, hogy azonnal fel kell húzni a falakat - jelentette a BBC News Online. Az elképzelés támogatói szerint erre azért lenne szükség, mert sokkal jobban tudnák ellenőrizni a két városnegyedet.

Jogvédők ugyanakkor tiltakoznak a falépítés ellen. Az Amnesty International szerint ezzel a környéken élő ártatlan embereket is büntetnék, és valószínűelg úgysem érnék el vele a kívánt hatást. A Global Justice nevű szervezet szerint nem falakat kell felhúzni, hanem beruházásokkal kell segíteni a szegény közösséget. Nem támogatja a falépítést a város polgármestere sem, aki "hihetetlennek" nevezte az ötletet.