Ruhaosztás közben agyontapostak 21 nőt Indiában

21 nő meghalt, 28-an megsebesültek, amikor a tömeg megrohamozta egy indiai pártvezető születésnapi rendezvényét, ahol ruhát osztogattak. A politikus közölte, hogy nem ő szervezte az ünnepséget, ő is csak meghívott vendég volt.

Közel 15 ezer ember gyűlt össze hétfőn az indiai Lucknow-ban, hogy megünnepeljék egy helyi pártvezető, Lalji Tandon születésnapját. Az ünnepséget egy parkban tartották, amelyet kerítés vett körbe, és amely fölé sátrat húztak. A rendezvényen ingyen ruhát osztogattak. Ez okozta a tragédiát, ugyanis az emberek tolongani kezdtek a ruhákért, és közben halálra tapostak 21 - többségében idős - nőt - jelentette a BBC News Online. Helyi orvosok közlése szerint további 28-an megsérültek.

Az egyik szervező elmondta, mindenkinek jutott volna a ruhából, azonban az emberek nem várták ki sorukat, hanem azonnal hozzá akartak jutni az adományhoz. A születésnapos politikus nem vállalt felelősséget a történtekért, állítása szerint ugyanis ő is csupán meghívott vendég volt, és nem ő szervezte a rendezvényt. Közölte ugyanakkor, hogy több mint 1100 dollárt ad mindazon családoknak, amelyeket érintett a tragédia.