HIV-vírussal akartak fertőzni Izraelben

HIV-vírussal fertőzött vérrel a zsebében akarta felrobbantani magát egy öngyilkos merénylő Tel-Avivban. A merénylettervet az izraeli belbiztonsági szolgálat meghiúsította.

Az AIDS betegséget okozó HIV-vírussal akarta megfertőzni a körülötte lévőket egy öngyilkos merénylő Izraelben. A merénylő HIV-vírussal fertőzött vérrel a zsebében akarta felrobbantani magát, de az akciót az izraeli belbiztonsági szolgálat, a Sin Bét meghiúsította. A támadást a pészah, a zsidó húsvét hetében akarták végrehajtani. A merénylet kitervelőinek elgondolása szerint a fertőzött vér a robbanószerkezet szilánkjai által megsebesített embereket betegített volna meg.

A tervről az utóbbi néhány napban letartóztatott palesztinok közül az al-Aksza Mártírjainak Brigádjaihoz tartozó Rámi Abdalláh beszélt kihallgatása során. A ciszjordániai Náblusz térségében elfogott férfi bevallotta, hogy egy kalkilíjai palesztin készült felrobbantani magát az izraeli nagyvárosban.

A hadsereg és a biztonsági szolgálat illetékesei úgy vélekedtek, hogy a tömeges fertőzés terve még nem juthatott el a megvalósíthatóság stádiumába.