Huszonöt év börtönnel sújtaná a melegeket Zanzibár

A zanzibári parlament olyan törvényt fogadott el, amely akár huszonöt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatja azt, akiről kiderül, hogy homoszexuális kapcsolatot létesített. A szigorú mohamedán szigetország palamentje az utóbbi időkben jelentősen növekvő turizmust okolja azért, hogy Zanzibáron egyre többen vállalják nyíltan homoszexualitásukat.

A zanzibári parlament szerdán olyan törvényt fogadott el, amely akár huszonöt év börtönbüntetéssel is sújthatja a homoszexuálisokat. A törvény értelmében a homoszexuális férfiakat huszonöt, a leszbikus nőket pedig hat éves börtönbüntetéssel sújthatják. Azt, aki fiatalkorúval létesít homoszexuális kapcsolatot, életfogytiglani börtönbüntetésre ítélhetik - írja a BBC News.

Zanzibár parlamentje szokatlanul egységesen szavazott a törvényről: mind a kormányzópárt, a CCM, mind pedig az ellenzéki Polgári Egyesült Front képviselői igennel szavaztak a javaslatra. A szigorúan mohamedán szigetországban az utóbbi időben jelentősen növekedett a turizmus, és ezzel párhuzamosan egyre többen vállalták nyíltan homoszexualitásukat. A parlament a hagyományos zanzibári kultúra védelmével indokolta a homoszexualitást üldöző törvény elfogadását.

KAPCSOLÓDÓ CIKK