AIDS-riadó az amerikai pornófilmiparban

AIDS-riadó van az Egyesült Államok pornófilmiparában, miután az egyik népszerű sztárról szerdán kiderült, hogy megfertőzte a HIV-vírus. A hír hallatán azonnal 60 napos munkaszünetet rendeltek el, hogy elejét vegyék egy járványnak, és hogy a többi színészpartner egészségét ellenőrizzék.

A HIV-vírussal fertőzött pornószínész feltehetően négy héttel ezelőtt kaphatta meg a kórt egy brazil forgatáson, amelyen nem használt  óvszert, ami nem ritka az amerikai pornófilmek készítésekor. Az amerikai pornófilmiparban mintegy 1200 színész dolgozik, naponta átlagosan három-négy film készül és a szereplőknek csak a 17 százaléka használ gumióvszert. A pornószínészeket rendszeresen, három hetente ellenőrzik HIV-szűréssel. 1999 óta ez az első fertőzés.

A férfinak 14 színésznővel volt dolga az utóbbi négy hétben a kamerák előtt, a nők pedig további 35 partnerüknek adhatták tovább a vírust. 1999-ben is egy férfiról derült ki, hogy megkapta a fertőzést, és tovább is adta a vírust néhány kolléganőjének, de nem mindegyik partnerét fertőzte meg.