Gilad Saron, az izraeli miniszterelnök fia kijelentette, hogy megsemmisítette azokat a kazettákat, amelyeket az ügyészség követel tőle a Saron kormányfő hivatalát is veszélyeztető megvesztegetési üggyel kapcsolatban.

A több évvel ezelőtti görögországi ingatlanügylettel kapcsolatban kirobbant vesztegetési botrány szálai elérték a kormányfőt is, s a főügyész nemrégiben vádemelést kezdeményezett ellene. Amennyiben vádat emelnének a miniszterelnök ellen, az távozásával járna, ami viszont a Gázai övezetből való kivonulási tervét is meghiúsítaná.

Az ifjabb Saron elmondta, hogy magnókazettára vette a vesztegetéssel megvádolt David Appel üzletemberrel lezajlott beszélgetéseket, ám később megsemmisítette a kazettákat. Mint fogalmazott azóta megbánta a dolgot, mert akkor most bizonyíthatná, hogy nem követett el semmit. Nevetséges dolog feltételezni, hogy ha valaki kenőpénzt fogad el, akkor az ügyletről felvételeket készít - tette hozzá Gilad Saron.

Az ügyészség szerint a miniszterelnök fia 1999-ben nagy összeget fogadott el Appeltől azért, hogy vegye rá apját, az akkori külügyminisztert: segítse elő görögországi ingatlanvásárlását.