Tíz embert megölt egy autóbomba Rijádban

Tíz embert megölt és több tucatot megsebesített az az autóbomba, amely szerdán lépett működésbe Rijádban. A pokolgép az egyike volt annak az összesen hat robbanószerkezetnek, amelyekről a napokban kapott figyelmeztetést a szaúd-arábiai rendőrség. A hatóságok öt bombát sikerrel hatástalanítottak, de a hatodik felrobbant..

Tíz ember halt meg és több tucatnyian megsebesültek abban a robbanásban, amely szerdán rázta meg a szaúd-arábiai fővárost. Az autóba rejtett pokolgép a szaúdi hírközlési minisztérium közelében lépett működésbe.

A rijádi hatóságok az elmúlt két hétben számos alkalommal csaptak össze fegyveres terroristákkal és a napokban figyelmeztetést kaptak arról, hogy hat autóba rejtett pokolgépet helyeztek el a főváros különböző részein. A tűzszerészeknek öt bombát sikerült hatástalanítaniuk, ám a hatodik felrobbant szerdán - jelentette a CNN.

Kedden két teherautóba rejtett bombát is találtak Rijádtól 91 kilométerre egy faluban. A környéken fegyveresek után is kutattak, akik nem sokkal a robbanóanyaggal megrakott teherautók felfedezése előtt menekültek el.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK