Újra felütheti a fejét a SARS Kínában

Újabb SARS-os beteget találtak Kínában. A 20 éves kórházi ápolónő január óta az első, aki atípusos tüdőgyulladás miatt szorul kórházi kezelésre. Az Egészségügyi Világszervezet szerint Kínában több megbetegedést is észleltek az elmúlt napokban.

Újabb atípusos tüdőgyulladásos (SARS) megbetegedést állapítottak meg Pekingben - jelentette be csütörtökön a kínai egészségügyi minisztérium. A páciens egy húszéves kórházi ápolónő. Április 5-én mutatkoztak rajta a betegség első jelei, remegés és láz. Ez az első ismert SARS-eset Kínában január óta. Egy évvel ezelőtt a SARS-járvány és a vele kapcsolatos óvintézkedések valósággal megbénították a kínai főváros életét.

Öt további személyt, aki szoros kapcsolatban állt a megbetegedett ápolónővel, megfigyelésre elkülönítőbe helyeztek, mert mind lázasak, és a SARS egyéb tünetei is megfigyelhetők rajtuk - közölte továbbá az egészségügyi minisztérium. Az Egészségügyi Világszervezet a hivatalos kínai bejelentés előtt jelezte már: olyan meg nem erősített értesülések jutottak el hozzá megbízható forrásból, amelyek szerint valószínűleg újabb SARS-megbetegedések történtek a kelet-ázsiai országban.

KAPCSOLÓDÓ CIKK