Katonák négy gyereket lőttek le Bagdadban

Nyolc halálos áldozattal járó újabb erőszakos cselekmények történtek vasárnap Irakban. Amerikai katonák lelőttek négy gyereket Bagdadban, előtte pedig pokolgép-robbanásban halt meg több amerikai katona a fővárosban.

Egy bagdadi főút mentén telepített pokolgép súlyosan megrongálta egy arra haladó amerikai katonaijármű-oszlop egyik járművét vasárnap. Több katona is meghalt a támadásban. A többi autóban ülő amerikai katona ezután kiszállt és vaktában lövöldözni kezdett.

Szemtanúk beszámolója szerint megöltek négy 12 év körüli gyermeket, akik a felgyulladt autó felé szaladtak, hogy megnézzék azt. A gyerekek haláláról szóló hírt egy bagdadi kórházban megerősítették. A lövöldözésben további öt ember megsebesült.

Moszul észak-iraki városban vasárnap több rakéta csapódott be. Egy a kórházat találta el, megölt két alkalmazottat, további 13-at pedig megsebesített - jelentette a helyi rendőrség. Egy rakéta egy belvárosi szállodát, egy pedig a rádió és a televízió épületét találta el. A szállodánál megsebesült három ember, de azt nem tudni, hogy a tévénél követelt-e áldozatot a támadás - közölte Abdurrahman al-Obeidi rendőrparancsnok.

Újabb tűzszünetet kötöttek vasárnap a Fallúdzsa városát ostromló koalíciós erők és a várost védő iraki lázadók. A megállapodás korlátlan idejű, és a fegyverviselés tilalmát is tartalmazza a városban keddtől kezdődően.

KAPCSOLÓDÓ CIKK