A GQ magazin internetes kiadása szerint Colin Powell amerikai külülgyminiszter nem kívánja megtartani posztját, ha az őszi elnökválasztást a jelenlegi elnök, George W. Bush nyeri. A lapnak nyilatkozott Powell két közeli munkatársa, de a külügyi tárca szóvivője szerint a cikk hamis fényben tünteti fel a minisztert.

Colin Powell  amerikai külügyminiszter megfáradt, megkeseredett, megcsömörlött a Pentagonnal folytatott hadakozástól, és nem vállalja újabb négy évre a tárca vezetését, amennyiben George Bush amerikai elnök megnyeri az őszi elnökválasztásokat - ezt a képet festi Powellről a GQ magazin internetes kiadása, amelyet azonban a tárca szóvivője alapvetően tévesnek nevezett. A magazin Powell több munkatársától is idéz, köztük két legközelebbi tanácsadójától, kabinetfőnökétől, Lawrence Wilkersontól  és Richard Armitage külügyminiszter-helyettestől.

Wilkerson szavai szerint Powell testileg és lelkileg elfáradt, és nem valószínű, hogy az elnök újraválasztása esetén újabb megbízatást vállal. "Idejének nagyobb részét kármentéssel töltötte, és hogy úgy mondjam azzal, hogy szerte a világon mentegetőzzön néhány otromba cselekedet miatt" - mondta. Richard Armitage-tól a magazin azt idézi, hogy milyen fájdalmas emlék a külügyminiszter számára tavaly decemberi beszéde az ENSZ Biztonsági Tanácsában, ahol az iraki tömegpusztító fegyverek veszélyét ecsetelte, amelyeknek azóta sem lelik a nyomát. Wilkerson a magazinnak őrültségnek nevezte a Kuba elleni kereskedelmi embargót, a legostobább politikának a kerek világon. A kabinetfőnök csípős megjegyzéseket tett Paul Wolfowitz védelmi miniszter-helyettesre, valamint Richard Perle-re, a Pentagon ma is befolyásos egykori tanácsadójára. A Pentagon második emberét Leninhez hasonlította, azt hangoztatva, hogy az utópisták sok szenvedést okoztak az embereknek. Wilkerson elmarasztalta azokat, akik sosem voltak még háborúban, de könnyedén küldik el az embereket, hogy meghaljanak a csatatereken, és - tette hozzá - elsőként mindjárt Richard Perle neve jut az eszébe. Lapvélemények szerint Wilkerson csakis Powell egyetértésével tehette ezeket a kijelentéseket.

Richard Boucher, a tárca szóvivője nem cáfolta a konkrét idézeteket, de úgy vélte, hogy azok összességükben hamis fényben tüntetik fel a minisztert.