Legalább 630 muzulmánt mészároltak le keresztény fegyveresek a belső-nigériai
Yelwa városában. Az összecsapások a muzulmán nomád állattartók és a keresztény földművesek között a földterület tulajdonjoga miatt törtek ki.

Legkevesebb 630 muzulmán vesztette életét a keresztényekkel ívott összecsapásokban a nigériai Yelwa városában. "A számadatok pontosak. A holttesteket összegyűjtötték és a helyi törzsfőnök rezidenciája mögött eltemették" - közölte a nigériai vöröskereszt helyszínen járt katasztrófavédelmi felelőse. A muzulmán fulani törzsbeliek lakta Yelwát, a nigériai fővárostól 300 kilométerre keletre fekvő várost vasárnap támadta meg a keresztény vallású tarok törzs. Olusegun Obasanjo nigériai elnök kedden 600 rendőrt küldött a térségbe, hogy helyreállítsák a rendet.

A tarok törzs tagjai főként letelepedett földművesek, míg ellenlábasaik, a hausza és a fulani törzs inkább nomád állattartók, akiknek jószágai veszélyt jelentenek a termésre. Mindkét szembenálló csoport az ország középső részén fekvő területekre formált ősi jogainak akar érvényt szerezni, ami gyakran vezet halottakat követelő összecsapásokhoz.