Hat rakéta csapódott be szombat hajnalban annak az iraki katonai tábornak a közelében, ahol a magyar katonák is laknak. Személyi sérülés és anyagi kár nem keletkezett, a becsapódások miatt elrendelt riadót is lefújták.

Forrás: Honvédelmi Minisztérium
Magyar katonák Irakban

Nem okoztak károkat azok a rakétabecsapódások, amelyek szombat hajnalban történtek Irakban, az al-hillai többnemzetiségű tábor közelében - közölte a Honvédelmi Minisztérium médiaosztályának vezetője az MTI-vel.

"Hat darab, vélhetően 122 milliméteres sorozatvezető rakéta becsapódását észlelték a Magyar Honvédség szállító zászlóalj elhelyezését is biztosító al-hillai tábortól mintegy 600-1000 méter távolságra" - mondta Taligás Antal. Az ezredes közlése szerint a táborban személyi sérülés és anyagi kár sem keletkezett.

A parancsnokok a becsapódást észlelve riadót rendeltek el, és a szükséges biztonsági intézkedéseket megtették. A helyzet értékelése után a riadót lefújták - tette hozzá. Elmondta, a magyar katonák jól vannak, és reggel megkezdték a tervezett szállítási feladat végrehajtását.