Stabilizálták az állapotát annak az iraki kisfiúnak, akit vasárnap ütött el a magyar szállítókontingens egyik járműve Irakban. A súlyosan sérült gyermeken több életmentő műtétet végeztek el. A honvédelmi miniszter felajánlotta, hogy a kisfiú a Honvédkórházban kapjon rehabilitációs kezelést.

Stabilizálták az állapotát annak a 12 éves iraki kisfiúnak, akit a magyar szállítókontingens egyik járműve elütött az iraki Hilla közelében. A honvédelmi miniszter felajánlotta, hogy a vasárnap elgázolt kisfiú rehabilitációs kezelését Magyarországon, a Honvédkórházban végezzék el, amennyiben ehhez a családtagok hozzájárulnak. Ezekről Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium kommunikációs főigazgató-helyettese számolt be hétfőn.

A balesetben a gyermek súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A magyar konvojt biztosító egészségügyi személyzet a helyszínen újraélesztette a kisfiút, és értesítették az amerikai egészségügyi szolgálatot, amely mentőhelikopterrel a bagdadi amerikai kórházba szállította a gyermeket.

Bocskai István szerint az orvosok több életmentő műtétet hajtottak végre vasárnap éjszaka és hétfő délelőtt a kisfiún, aki a magyar konvojjal szemben haladó amerikai gépjárművek közül futott ki, és a magyar konvoj első, biztosító gépjárműve ütötte el. A baleset Hillától délre, lakott területen kívül történt. Az amerikai katonai rendőrség vizsgálata megállapította, hogy a látási viszonyoknak megfelelően haladt a magyar jármű, és a sofőrnek esélye sem volt elkerülni a balesetet - közölte Bocskai István.