Elismerte a felelősségét a svájci légiirányító cég a 2002-ben a Boden-tó közelében történt légikatasztrófáért. A balesetben 71 ember, főleg baskíriai iskolás gyerekek vesztették életüket. A katasztrófa német vizsgálói szerint technikai és személyzeti problémák együttes fellépése vezetett a szerencsétlenséghez. A baleset idején szolgálatban levő légiirányítót idén - feltehetően bosszúból - halálra késelték.

Elismerte felelősségét a svájci Skyguide nevű légiirányító cég a 2002-ben Németország déli része felett, a Boden-tó közelében bekövetkezett légikatasztrófáért, amikor egy baskír utasszállító és egy teherszállító repülőgép ütközött össze. A balesetben összesen 71 ember vesztette életét, közöttük 52 orosz iskolás gyermek, többségük az ex-szovjet Baskíria vagyonos elitjének hozzátartozója.

A cég azután ismerte el a felelősségét és kért bocsánatot az áldozatok hozzátartozóitól, hogy egy német vizsgálat megállapította: a gépek pilótáinak mindössze 43 másodperc maradt, hogy cselekedjenek, mivel csak egy légiirányító volt szolgálatban. A légiirányítót idén - feltehetően a baleset miatti bosszúból - megkéselték.

"A Skyguide teljes mértékben vállalja a felelősséget hibáiért, és bocsánatot kér a 71 áldozat hozzátartozójától" - áll a svájci kormány többségi tulajdonában lévő nonprofit cég közleményében. Maga a svájci elnök, Joseph Deiss, is bocsánatot kért orosz kollégájától, Vlagyimir Putyintól.

A szörnyű balesethez a vizsgálatok szerint technikai és személyzeti problémák közösen vezettek - állapították meg a német vizsgálók. A baleset idején, 2002. július 1-jén, ugyanis csak egy légiirányító, a dán Peter Nielsen volt szolgálatban, akit ráadásul nem tájékoztattak munkatársai arról, hogy az ütközéselhárító-rendszer nem működött megfelelően, mivel karbantartás alatt volt.

A légiirányító süllyedésre utasította az orosz gép pilótáját, jóllehet a gép saját ütközéselhárító-rendszere emelkedést javasolt a DHL szállítógépének közelsége miatt. A pilóta ennek ellenére követte a légiirányító utasítását, és ráereszkedett a szintén süllyedő szállítógépre. A német vizsgálat szerint a baleset olyan hibák és rossz döntések együttes fellépése miatt történt, amelyek egyenként "csak kismértékben veszélyeztetnék a légiközlekedés biztonságát".

A Skyguide állítása szerint levonta a konzekvenciákat, és igyekszik teljesíteni a német jelentésben megfogalmazott javaslatokat. Egyes kritikusok szerint azonban a céget nem lehet megújítani a cégvezetés megújítása nélkül - írja a BBC. A cég bocsánatkérése sem biztos, hogy elég azoknak a családoknak, amelyek gyermekeiket vesztették el, sokan még most is kártérítésre várnak.

Volt azonban, aki nem várt, és személyesen állt bosszút hozzátartóiért - a szerencsétlen légiirányítón. A zürichi rendőrség februárban, a gyilkosság után, vett őrizetbe egy orosz építészt, akinek felesége és lánya veszett oda a katasztrófában. Vitalij Kalojevet, aki tagadja, hogy ő késelte volna halálra Nielsent, egy svájci pszichiátrián őrzik.