Öngyilkos merénylőket toboroznak Teheránban

Öngyilkos merénylők toborzását hirdette meg egy iráni országos napilapban egy szélsőséges iszlám szervezet. Az "iszlám világmozgalom mártírjai" szerint a jelentkezők Irakban harcolnának az amerikai és brit megszállók ellen. A szervezet, amelynek nagyságáról és támogatóiról semmit sem tudni, januárban tűnt fel először, amikor emlékművet állítottak a Szadat egyiptomi elnököt meggyilkoló merénylőnek.

Öngyilkos merénylők toborzását hirdette meg iraki bevetés céljával hétfőn egy iráni szélsőséges mohamedán csoport. A Kajhán című lap hétfői számában közölt hír szerint a jelentkezőket a pénteki ünnepi ima után várják Teherán központjában, a Palesztina téren. A leendő merénylőket egy bizonyos iszlám világmozgalom mártírjainak bizottsága várja.

A szervezet, amelynek nagyságáról, támogatóiról, felépítéséről semmit sem tudni, az idén januárban jelentkezett először. Teherán városatyái akkoriban levették a névtáblákat a Háled Iszlambúli útról, amelyet Anvar Szadat egykori egyiptomi elnök merénylőjéről neveztek el, amire válaszul a szervezet emlékművet állított a gyilkosnak.

A Kajhánban megjelent hír szerint Foruz Radzsaifar asszony, a szervezet titkára úgy véli, hogy az önkéntes "mártírok" segítségével végrehajtott műveletek már bebizonyították a hatékonyságukat az iraki-iráni háborúban, Palesztinában és Libanonban is. Most Irakba, az amerikai és az angol katonák ellen küldenék őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK