Szaúdi biztonsági erők terroristákkal csaptak össze

Rájuk támadó fegyveresekkel vívtak tűzpárbajt a szaúd-arábiai biztonsági erők hétfőn, egy a fővárostól északra fekvő településen. A terroristák az utóbbi időben egyre gyakrabban támadják a szaudi biztonsági erőket.

A támadókat a rendőröknek sikerült bekeríteniük és lefogniuk. A fegyveresek gépkocsival közelítettek a biztonsági erők embereihez, majd tüzet nyitottak rájuk. Szemtanúk beszámolója szerint a tűzpárbaj Bureida városban történt, Rijádtól 320 kilométerre északra. A biztonságiak körbezártak egy lakónegyedet, a levegőben helikopterek biztosították az akciót.

Múlt csütörtökön ugyanezzel a gépkocsival követtek el hasonló támadást a szaúdi biztonsági erők ellen - közölte egy névtelenségbe burkolózó kormányzati tisztségviselő. Május 20-án négy, terrorizmussal gyanúsított személyt öltek meg tűzharcban a szaúdi rendőrök ugyanezen a településen.

Bureida abban a térségben fekszik, amely egykor az iszlám szigorú irányzatának, a vahhábizmusnak volt a szülőhelye. A jelek szerint a régió ma az Oszama bin Laden terrorista vezérrel szimpatizáló, illetve kapcsolatban álló szélsőséges csoportok egyik gyülekezőhelye. Az utóbbi időben megnövekedett a szaúdi hatóságok és szélsőséges fegyveresek közötti összecsapások száma.

KAPCSOLÓDÓ CIKK