Tizenhét halott egy romániai kamionrobbanásban

Tizenheten, főként tűzoltók vesztették életüket egy romániai kamionrobbanásban. A nitrogént szállító jármű felborult és kigyulladt, majd amikor a tűzoltók és a rendőrök kiérkeztek, felrobbant. A robbanás helyén 10-15 méteres kráter keletkezett.

Tizenhét ember vesztette életét, többen pedig megsebesültek hétfő reggel, amikor felrobbant egy nitrogénszállítmány a romániai Buzau megyében. A nitrogént szállító kamion előbb felborult, majd kigyulladt a moldvai Urziceni és Buzau közötti országúton, majd a mentők, rendőrök és tűzoltók kiérkezése után fel is robbant.

Az áldozatok között van hét tűzoltó, két rendőr és két újságíró, az egyik halott Mihailesti rendőrfőnöke, aki kórházba szállítása után vesztette életét. A hét sérült állapota válságos, súlyos égési sebeket szenvedtek. Ion Vasile, Buzau megye rendőrprefektusa szerint félő, hogy újabb holttesteket találnak a helyszínen.

A robbanás erejére jellemző, hogy egy 10-15 méter mély krátert vájt, megrongált 20 közelben álló házat, és kidöntött több villanyoszlopot.

Az első beszámolók szerint a szerencsétlenség idején zuhogott az eső a térségben, és a kamion a síkossá vált úton megcsúszva borulhatott fel.

KAPCSOLÓDÓ CIKK