Kétezer halálos áldozat lehet Hispaniolán

Már közel kétezer ember halálát okozták a heves esőzések okozta áradások és földcsuszamlások a karib-tengeri szigeten. Az áldozatok többsége haiti lakos. Az embereket az vízözön mellett már a rengeteg temetetlen holttest miatti járványok is fenyegetik.

Megközelíti a 2 ezret a trópusi esőzések nyomán keletkezett árvíz és földcsuszamlások halálos áldozatainak száma Haitiban és a Dominikai Köztársaságban. A múlt hét végén kezdődött áradások Haitiban legalább 1660, Dominikán 300 emberéletet követeltek a szerda éjszakai adatok szerint. Sok a sebesültek és az eltűnt, és jelentős az anyagi kár is. Az érintett térségben súlyos járványtól tartanak, elsősorban a rengeteg temetetlen holttest miatt.

Csak a Délkelet-Haitiben fekvő Mapou városban több mint ezer holttestre bukkantak - jelentette be Margareth Martin, a térség polgári védelmi hivatalának vezetője. Martin szerint a rossz távközlési viszonyok miatt még mindig nincsenek pontos értesüléseik az ottani helyzetről.

A délkeleti országrészben további 500, Fond Vérettes tengerparti városban 158, a déli Port-a-Piment helységben 2 halálesetről tudnak. Az esőzések intenzitása csak egy kissé csökkent.

KAPCSOLÓDÓ CIKK